WOZ waarde Apeldoorn ontvangen?

Woon je in Apeldoorn dan heb je de WOZ waarde Apeldoorn ontvangen. Een taxateur van de gemeente Apeldoorn heeft deze WOZ waarde vastgesteld. Dat doet hij voor alle woningen in Apeldoorn. Natuurlijk beoordeeld de taxateur niet alle woningen één voor één. Er worden enkele woningen uitgebreid getaxeerd en met die taxaties wordt van alle woningen in Apeldoorn een berekening gemaakt. Dit gebeurt met de gegevens die bekend zijn bij de gemeente zoals grondoppervlakte en maten van het huis. Die gegevens worden ingegeven in een softwareprogramma en zo ontstaat de WOZ waarde. Er wordt niet gekeken naar de staat waarin een woning verkeerd. Ook de buurt waarin de woning ligt wordt niet meegenomen in dit alles. Woningen die ongeveer overeenkomen krijgen voor de WOZ allemaal dezelfde waarde. Dit terwijl er toch veel verschil is in het soort woningen dus ook in de waarde van die woningen.

WOZ waarde Apeldoorn te hoog? Laat bezwaar indienen!

Hoe weet je dat de WOZ waarde Apeldoorn te hoog is? Bekijk eerst goed of de woningen waarmee je woning wordt vergeleken overeenkomen met jouw woning. Dan gaat het in eerste instantie over het soort woning; een rijtjeswoning, een appartement, een twee onder één kap of een vrijstaande woning. Ook de oppervlakte waarop de woningen staan en de inhoud van de woningen kun je vergelijken. Heb je een garage en hoe is de ligging daarvan? Ook de staat van de woningen is belangrijk. Is er achterstallig onderhoud? Is er asbest in de woning aanwezig? Ook belangrijk om te weten is of er vervuilende industrie in de buurt aanwezig is. Een weg waarover veel verkeer rijdt of een groot park maakt verschil. Al deze onderwerpen zorgen voor een andere WOZ waarde. Vind je de WOZ waarde te hoog dan kun je bezwaar (laten) aantekenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een hoge WOZ waarde?

Waarom zou je bezwaar laten aantekenen tegen een hoge WOZ waarde Apeldoorn? De WOZ waarde wordt gebruikt om de hoogte van bepaalde belastingen én heffingen te bepalen vooral voor de

·         Onroerendezaakbelasting OZB)

·         Afvalstoffen heffing

·         Waterschapsbelasting

·         De Rioolheffing

·         Roerende ruimtebelasting

·         Vermogensbelasting

·         Inkomstenbelasting

·         Schenkbelasting

·         Erfbelasting

Naast nadelen bij een hoge WOZ waarde Apeldoorn zijn er ook voordelen. Heb je een hypotheek dan is de kans groot dat daar een hoger risico bedrag in is verwerkt. Dit hoger risico bedrag kan de bank laten vervallen wanneer de WOZ waarde van je woning hoger uitvalt. Bij de verkoop van een woning geldt; hoe hoger de WOZ waarde hoe hoger de verkoopprijs.

Gratis bezwaar laten aantekenen

Hoe hoger de WOZ waarde Apeldoorn is hoe meer belasting je gaat betalen. Het loont dan ook om na te gaan of de WOZ waarde Apeldoorn niet te hoog is. Wil je zelf bezwaar aantekenen tegen een te hoge WOZ waarde Apeldoorn dan ben je daarmee veel tijd kwijt. Je kunt gratis bezwaar laten aantekenen door een gespecialiseerd bureau. Wordt het bezwaar gehonoreerd dan betaalt de gemeente Apeldoorn de kosten. Wanneer het bezwaar niet wordt gehonoreerd neemt Bezwaarmaker de kosten op zich.