Redenen waarom fysiotherapie nuttig is

Fysiotherapie helpt mensen van alle leeftijden met medische aandoeningen, ziekten of verwondingen die hun normale bewegings- en functievermogen beperken. Een aangepast fysiotherapieprogramma kan mensen helpen terug te keren naar hun eerdere niveau van functioneren, en activiteiten en veranderingen in levensstijl aanmoedigen die verder letsel kunnen helpen voorkomen en de algehele gezondheid en het welzijn kunnen verbeteren. Hier zijn een enkele motieven waarom fysiotherapie daadwerkelijk nuttig is.

Herstel van of voorkom een ​​sportblessure

Fysiotherapeuten begrijpen hoe verschillende sporten jouw risico op specifieke soorten blessures (zoals stressfracturen voor langlopers) kunnen vergroten. Ze kunnen geschikte herstel- of preventieoefeningen voor je ontwerpen om een ​​veilige terugkeer naar jouw sport te garanderen. Als je vragen of opmerkingen hebt over je klachten, aarzel dan niet om contact op te nemen met Fysiotherapie Leidschenveen.

Herstel van een beroerte

Het is normaal dat je na een beroerte enige mate van functie en beweging verliest. Fysiotherapie helpt verzwakte delen van het lichaam te versterken en het lopen en het evenwicht te verbeteren. Fysiotherapeuten kunnen ook het vermogen van patiënten met een beroerte om in bed te verplaatsen en te bewegen verbeteren, zodat ze onafhankelijker in huis kunnen zijn, en hun zorglast voor toiletbezoek, baden, aankleden en andere dagelijkse activiteiten kunnen verminderen.

Verbeter jouw evenwicht en voorkom vallen

Wanneer je met fysiotherapie begint, wordt jij gescreend op valrisico. Als je een hoog risico loopt om te vallen, zullen therapeuten oefeningen geven die jouw evenwicht veilig en zorgvuldig uitdagen als een manier om situaties uit het echte leven na te bootsen. Therapeuten helpen je ook met oefeningen om de coördinatie te verbeteren en hulpmiddelen om veiliger te lopen. Wanneer het evenwichtsprobleem wordt veroorzaakt door een probleem in het vestibulaire systeem, kunnen fysiotherapeuten specifieke manoeuvres uitvoeren die het goede vestibulaire functioneren snel kunnen herstellen en symptomen van duizeligheid of draaierigheid kunnen verminderen en elimineren.