Nieuw: een online psychologisch consult

We hebben allemaal wel eens last van gevoelens die we liever niet willen ervaren of überhaupt uitspreken. Dit kunnen depressieve gevoelens zijn door een seizoenswisseling, of angst door een gebeurtenis in het verleden. Ieder mens is anders en zo ervaart ook ieder persoon een gebeurtenis anders. Wat jouw situatie ook is, het belangrijkste is dat je er met iemand over praat. Dit kan een familielid, vriend(in) of andere dierbare zijn. Waar het om gaat is dat je jouw gevoelens uit kan spreken. Maar het probleem is dat mensen al heel snel het gevoel hebben dat ze iemand tot last zijn met hun problemen. Hierdoor kropt men het alleen maar op, terwijl dit het juist erger maakt.

Naar een psycholoog toe gaan vaak niet wenselijk

Als je het gevoel hebt dat je familie, vrienden of andere dierbaren enkel tot last bent met je problemen is het aan te raden om eens te gaan kijken naar een psycholoog. Er is niet één oplossing bij de psycholoog die geschikt is voor ieder en elk probleem, maar door het gesprek aan te gaan kan er naar een passende oplossing gewerkt worden. Maar waar ook veel mensen hier tegenaan lopen is dat ze bang zijn dat mensen ‘erachter komen’ dat ze naar een psycholoog zijn geweest en hiervoor gaan schamen. Een online psychologisch consult kan dan de uitkomst bieden.

Wat is een online psychologisch consult precies?

Een online psychologisch consult is een relatief nieuw concept. Het begint allemaal met het invullen van een online formulier met enkele simpele vragen over jezelf. Vervolgens krijg je de ruimte om jouw situatie tot in detail uit te leggen. Dit alles gebeurt volledig anoniem en kan je doen vanuit het comfort van je eigen woonkamer. Een professionele psycholoog met jarenlange ervaring gaat vervolgens jouw situatie beoordelen en hier een advies op maat voor formuleren.