Mindfulness meditatie en psychose

Helaas wordt er vandaag de dag alleen gekeken naar wat er in de hersenen van iemand met psychose aan de hand is. HIerdoor vergeet men compleet dat wat er in de hersenen gebeurd erg afhankelijk is van wat er in het lichaam gebeurd. Het lichaam is niet alleen maar een ding dat het hoofd van a naar b brengt.

Omdat lichaam en geest als één geheel samenwerken is het belangrijk om goed te kijken naar wat iemand die last heeft van psychoses met zijn aandacht en lichaam doet. Iemand die lijdt aan een psychose geeft extreem veel aandacht aan zijn denken. Tegenwoordig is dit niet bijzonder, bijna iedereen zit teveel in zijn hoofd en is het contact met zijn lichaam verloren. Bij iemand die lijdt aan een psychose is dit echter nog een stuk extremer. Het is dus van cruciaal belang om iemand met een psychose uit zijn hoofd te krijgen. Dit is een hele uitdaging, omdat de gedachten vaak erg obsessief zijn.

Mindfulness meditatie oefening bij psychose

Onderstaande oefening is een goed begin bij het ontspannen leren voelen van het lichaam

Wil je verder kijken of mindfulness meditatie iets voor je kan betekenen dan kan dat bij Nu even nu, klik Hier.   Online onze online mindfulness training vind je hier: online cursus mindfulness. Heb je bijzondere ervaringen tijdens of na je mindfulness meditaties, dan zou er weleens sprake kunnen zijn van kundalini  problematiek. Denk je dat dit laatste het geval is, dan is het zeer belangrijk om je goed te laten begeleiden.