Loopbaancoaching Den Haag

Loopbaancoaching Den Haag wordt gegeven door professionals die je hiermee helpen om je loopbaan een boost te geven. Of je kunt loopbaancoaching volgen als je twijfelt of je wel op het juiste spoor zit wat betreft je werk. Ook bij reorganisatie van of (onterecht) ontslag kun je hulp vragen van een professional bij loopbaancoaching Den Haag. Een loopbaancoach is een expert op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Met de professionele hulp kun je jouw doel vaststellen en de coach zorgt ervoor dat je dat doel ook sneller bereikt. Dat doe je door te leren:

·         Wie je bent

·         Wat je wilt

·         Wat je kunt

·         Waarom je iets wilt

·         Hoe je dit bereikt

Je krijgt door loopbaan coaching inzicht in het soort werk of de functie die het beste bij je past en hoe je die baan of functie het beste kunt bereiken.

Wat kan een loopbaancoach voor je betekenen?

Wanneer je ondersteuning krijgt van een professionele loopbaancoach in Den Haag probeert deze je inzicht te geven in datgene wat je wilt, welke richting je op wilt of welke richting het beste bij je past. Daarvoor zal de loopbaancoach eerst vast moeten stellen welke vaardigheden je al hebt en wat er nog nodig is om je zo te ontwikkelen dat je bereikt wat je werkelijk wilt (worden). Een loopbaancoach zal je:

·         Laten inzien wat je persoonlijke waarden zijn

·         Laten zien wat jouw drijfveren zijn

·         Door zelfkennis duidelijk maken welk werk of welke functie echt bij je past

·         Zorgen dat je zelf keuzes kunt maken door je het vertrouwen te geven

Eerst breng je samen met je een loopbaancoach je persoonlijkheid, je talenten en je competenties in beeld. Hierbij komen knelpunten naar boven die je kunt aanpakken. Je zult je functioneren hierdoor ook beter begrijpen.

Wat leer je tijdens loopbaancoaching?

Tijdens loopbaancoaching leer je op het professionele vlak:

·         Wat je sterke en zwakke punten zijn

·         Hoe je deze zwakke en sterke punten kunt benoemen en benutten

·         Hoe je jezelf beter kunt beoordelen en waarderen

·         Welk werk goed of zelfs beter bij je past

·         Hoe je een goede CV kunt schrijven

·         Wat je kunt doen om tijdens een sollicitatie succesvoller te zijn

Je leert daarna op het persoonlijke vlak ook enkele zaken zoals:

·         Wie of wat je nu werkelijk bent, dus meer over jezelf

·         Wat je drijfveren zijn om iets te doen of aan te pakken

·         Wat je voldoening geeft en je daarmee energie oplevert

·         Wat je energie kost

·         Wat je talenten zijn en hoe je die het beste kunt inzetten

Met deze inzichten verloopt het zoeken naar een nieuwe of andere baan sneller. Je weet in elk geval zeker dat de baan die je zoekt beter bij je zal passen.

Loopbaancoaching levert je altijd wat op

Veel mensen vinden het niet nodig om professionele hulp in te schakelen bij problemen op het werk of bij ontslag. Maar ontslag of problemen op het werk leveren veel stress op en zorgen vaak voor een negatief zelfbeeld. Een loopbaancoach kan je helpen om alles op een rijtje te zetten. Ook als je net start met je werkende leven en niet precies weet welke kant je op wilt, kun je gebruik maken van loopbaancoaching. Met behulp van een loopbaancoach krijg je inzicht in wat je werkelijk wilt met je werkzame leven. Je leert balans te vinden tussen privé en werk en wat werkelijk belangrijk is in jouw leven!