Liever alleen of toch niet?

Kinderen spelen vadertje en moedertje. Ook later als je opgroeit, is voor veel mensen een relatie toch het ideaalbeeld. Als je geen relatie hebt, vraagt je omgeving hier voortdurend naar. Heb je een partner gevonden, dan lijkt je ultieme doel behaald te zijn. Is dat wel zo? Een relatie is niet altijd makkelijk. Je komt tegenslagen tegen in je leven en je ontdekt dat jullie niet overal hetzelfde over denken. Dat hoeft niet erg te zijn, maar soms kunnen verschillende meningen zo botsen dat jullie voortdurend ruzie hebben. Of er zijn dingen gebeurd waardoor het vertrouwen geschaad is. Je blijft bij elkaar, omdat je kinderen hebt, het niet wil opgeven of je relatie toch nog een kans wil geven. Als jullie relatieproblemen hebben, kan een relatietherapeut helpen bij het analyseren van jullie problemen en het maken van keuzes. Ga je liever alleen verder of verdient jullie relatie een nieuwe start?

Antwoorden op vragen

Vaak denk je pas na over relatietherapie als de relatieproblemen al hoog zijn opgelopen. Je vraagt je af of je nog wel verder wilt met je partner. Je bent in een vicieuze cirkel terecht gekomen en het lukt niet meer om hier samen uit te komen. Je bestookt elkaar met verwijten en beschuldigingen. Of je probeert elkaar te ontlopen en praten lukt niet meer. Je voelt je niet begrepen. Een relatietherapeut kan jullie helpen om de cirkel te doorbreken. Samen gaan jullie op zoek naar antwoorden op vragen. Waar is het misgegaan? Waarom botsen wij? Hoe kunnen we onze communicatie verbeteren? Willen we nog verder met elkaar? Een onafhankelijke derde helpt om te spiegelen. Met alle ervaring die een relatietherapeut heeft opgedaan ziet hij of zij wat er tussen jullie speelt. Ook geeft de therapeut praktische tips om jullie relatie te verbeteren. Soms is het toch beter om uit elkaar te gaan. De relatietherapeut helpt jullie om jullie liefdesrelatie af te sluiten en een nieuwe start te maken. Niet meer als liefdespartners, maar bijvoorbeeld wel als ouders van jullie kinderen.

Ongelukkig in je relatie?


Ben je niet gelukkig in je relatie? Zoek op tijd hulp. Een relatietherapeut staat ook voor jullie klaar als er nog niet zoveel aan de hand is. Juist als je er op tijd bij bent, is het vaak makkelijker om met jullie kleine problemen aan de slag te gaan. Elke relatie kent pieken en dalen. Om erachter te komen hoe jullie het beste met deze pieken en dalen om kunnen gaan, is het goed om met een relatietherapeut te spreken. In een eerste gesprek bespreekt de therapeut samen met jullie de problemen binnen jullie relatie. Aan de hand daarvan bepaalt de therapeut hoe jullie het beste geholpen kunnen worden. De therapie is gericht op kortdurende hulp. In verschillende gesprekken gaan jullie dieper in op het ontstaan van jullie problemen, de onderlinge communicatie en krijgen jullie praktische adviezen. Veel problemen zijn op te lossen. Praat eerst zodat je daarna een weloverwogen besluit kan nemen om eventueel toch alleen verder te gaan. Twijfel niet en neem contact op voor een afspraak. Woon je niet in de buurt van Den Haag? Ook op andere plekken in het land vind je relatietherapeuten.