Hoe kies ik de beste zorgverzekering passend bij mijn wensen?

De juiste zorgverzekering kiezen is best nog een lastige opgave. Veel mensen blijven bij hun huidige zorgverzekeraar omdat ze de tijd of moeite niet nemen om te kijken of ze per jaar wat kunnen besparen. Toch kan het een aanzienlijk verschil in maandlasten zijn als je toch besluit van zorgverzekeraar te switchen. Echter zijn de kosten niet het enige wat belangrijk is om als norm te hanteren. De aanvullende verzekering en het eigen risico zijn twee belangrijke onderdelen om in acht te nemen. In deze blog lees je welke besluiten je moet maken om een geschikte zorgverzekeraar uit te kiezen. Lees gauw verder! 

Verstel je eigen risico 

Veel mensen gaan ervan uit dat de €385,- de norm is wat ze moeten hanteren bij het eigen risico. Echter is het bedrag van het eigen risico te verstellen. Zo is dit bedrag verstelbaar tot wel €885,- euro. Dat is 500 euro bovenop de norm. Een groot pluspunt van het verstellen van je eigen risico is dat je maandelijkse kosten vele malen lager zullen uitvallen. Denk jij dat je minder zorg kwijt bent het aankomende jaar. Dan is het te adviseren het risico te verhogen. Het risico is wel dat de zorgkosten die je wel krijgt gedurende het jaar vrijwel voor eigen rekening zijn.  

Wat is de aanvullende verzekering? 

Een aanvullend verzekering dient als een aanvulling op het basispakket van je zorgkosten. Je basispakket dekt namelijk niet alle kosten. Met een aanvullende verzekering dek je je als het ware in voor extra kostenposten. Denk hierbij aan hoge tandarts-, fysio of optiek kosten. Dit komt van pas als je bijvoorbeeld weet dat je aankomend jaar hoge tandartskosten verwacht wegens een slecht gebit of het trekken van je verstandskiezen. Kortom, je hebt het zelf in de hand om je aanvullend te verzekeren mits je situatie daartoe leidt.  

Welke zorgverzekeraar kies ik hiervoor? 

Nu je weet met welke eisen je rekening moet houden is het zaak de beste of goedkoopste zorgverzekering te kiezen. Dit is dus afhankelijk van de kosten, je aanvullende verzekering en de hoogte van je eigen risico. Er zijn veel concurrenten omtrent zorgverzekeraars dus lees je van tevoren goed in zodat je echt achter je keuze staat.