Herstellen na een operatie

Herstellen na een operatie is een belangrijke taak. Deze tijd beslist namelijk of je gezond blijft of dat er klachten beginnen te ontstaan of dat het process naar een normaal leven later pas kan worden opgepakt. Daarom is het belangrijk om goed je best te doen tijdens de herstel periode. Ga jij een operatie tegemoet? Ga naar je arts en vraag over de procedure na je operatie. Wil je alvast wat opzoeken? Dan zit je hier goed, wij geven je een aantal tips om zo gezond mogelijk te worden en te blijven!

Voeding

Een van de belangrijkste factoren tijdens je herstelperiode is je voeding. Bepaald wat je wel en niet mag eten is je operatie. Heb je namelijk iets geopereerd aan je buik, dan kan het zijn dat je een tijdje op een vloeibaar dieet moet tot de hechtingen zijn genezen. Ook kan het zijn dat je minder van een bepaalde stof mag innemen. Raadpleeg daarom altijd je arts naar een dieet of voedingspatroon dat je moet aanhouden tijdens je herstelperiode!

24 uur zorg aan huis

Bewegen

Velen denken dat bewegen slecht is, maar het tegendeel is waar. Natuurlijk, vlak na je operatie is het niet handig om gelijk het bed uit te springen en een marathon te doen. Maar na een bepaalde periode zal de arts je vragen om wat vaker op te staan en wat vaker een rondje te gaan lopen. Bewegen bevordert namelijk de bloedcirculatie en dus ook je herstel!

Zorghotel

Mocht je toch twijfelen of je de herstelperiode alleen aankan, dan is er altijd de optie om je herstelperiode in een zorghotel te doen. Met een verblijf in een zorghotel, zoals Zorghotel de Kim, wordt er uitmuntend voor je gezorgd. De medewerkers zorgen voor het eten, weten hoeveel je moet bewegen en geven je je medicijnen. Ideaal als je nog niet op eigen benen kan staan. En met een beetje geluk heb je een zorghotel aan zee!