Fysiotherapie in Veenendaal: wat doe een fysio eigenlijk?

Je kent de term ongetwijfeld al: fysiotherapie. Fysiotherapie Veenendaal en daarbuiten wordt steeds populairder. Het is namelijk een medisch specialisme dat zich richt op spieren en gewrichten. Deze kunnen meer klachten veroorzaken dan je wellicht weet. Het is dan ook niet gek dat steeds meer mensen bij de fysio aankloppen met hun klachten. Maar wat doet zo’n fysio dan eigenlijk?

Wat fysiotherapie is

Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen. We noemen dat alles samen ook wel je bewegingsapparaat. Een fysio kan je helpen pijn te verminderen en helpt ook nog het lichaam beter te functioneren. Dat gebeurt door allerlei behandelingen, oefeningen en hulpmiddelen. De fysio kan je bijvoorbeeld masseren op een bepaalde manier waardoor pijn afneemt. Ook kan hij of zij je oefeningen geven die je thuis zelf moet doen om de pijn te verlichten. Daarnaast zijn er hulpmiddelen zoals tape, fitnessballen, braces en meer die je helpen pijn te verlichten en spieren los te maken. 

Fysiotherapie Veenendaal

Een beeld vormen

Een afspraak bij de fysio begint met een intake. Vaak weet je zelf niet precies waar de pijn zit en hoe deze wordt veroorzaakt. Dat gaat de therapeut ontdekken. Tijdens de intake probeert hij een zo volledig mogelijk beeld te schetsen van wat er aan de hand is. Op basis daarvan weten ze bij wat voor specialist je moet zijn. Er zijn namelijk veel specialismen in de fysiotherapie:

  • knieën
  • rug
  • heupen
  • schouders en nek 

Sommige therapeuten zijn gespecialiseerd in meerdere gebieden maar er zijn ook mensen die zich helemaal richten op een bepaald lichaamsdeel. De ene is niet beter dan de andere. Je wil wel altijd bij iemand zijn die gespecialiseerd is in het gebied waar jij hulp nodig hebt. Zij weten het beste welke verschillende behandelmethoden er mogelijk zijn.