Floating, wat is het?

Floating betekent natuurlijk letterlijk drijven. Nadat je voorzichtig bent gaan liggen in de floatcabine blijf je drijven. Deze cabine wordt ook wel de Cocon genoemd, deze is gevuld met een zoutoplossing in water. Doordat je drijft en je lichaam zout opneemt, kunnen lichaam en geest helemaal tot rust komen, doordat jij je helemaal ontspant. De meeste mensen die al wel eens een floatsessie hebben gedaan bedrijven deze ervaring als herboren worden, dit klinkt natuurlijk gek. Dit is dan ook waarom sommige mensen het ook wel optimaal tot rust komen noemen. De avond erna goed geslapen is dan ook wat de meeste mensen zullen beschrijven na deze sessie. 

Een floating sessie is iets wat de meeste mensen waarschijnlijk niet zullen kennen. Maar naarmate je er steeds meer over te weten komt zul je beseffen dat er eigenlijk heel veel voordelen aan verbonden zitten, zeker iets om een keer uit te proberen dus.

Blessure herstel na het sporten

Het blijkt namelijk dat het zogenaamde floating een zeer gunstig effect heeft op het herstel van de sport blessure en trainingen. Ook worden een aantoonbaar goede resultaten behaald op het gebied van bijvoorbeeld; pijnbestrijding, burn-out’s, reuma, Parkinson en chronische nek en rugklachten zoals whiplash. Dit is wetenschappelijk door veel mensen onderbouwd en dus een betrouwbaar iets. Daarnaast is je hele huid na zo’n sessie weer helemaal schoon en zacht, dit houdt dan ook enkele dagen aan. Als je geïnteresseerd bent na het lezen van deze tekst raad ik je aan om eens op de website te kijen van tcocon.nl.