De VOG aanvragen: wanneer is het van belang?

Het aanvragen van de VOG gebeurt wanneer uw werkgever hiernaar vraagt. Bent u van plan te werken voor een organisatie en moet u bepaalde belangrijke werkzaamheden uitvoeren, dan is de werkgever verplicht om te weten wat uw achtergrond is. Heeft u bijvoorbeeld een strafblad of zijn er zaken die maken dat u niet geschikt bent voor een bepaalde functie, dan moet dit bekend zijn voordat u aan deze werkzaamheden begint. U kunt een VOG aanvragen online, maar kan de aanvraag ook schriftelijk indienen bij de gemeente. Wanneer u deze aanvraag doet dan zal u ook hiervoor moeten betalen. Bent u een vrijwilliger, dan zijn er bepaalde gevallen, waarbij u dit gratis kan doen. Uw werkgever zal dit ook aan u mededelen.

Hoe werkt het aanvragen van de VOG precies?

Of u de VOG schriftelijk of online moet aanvragen hangt volledig af van uw werkgever. Uw werkgever zal u van te voren aangegeven hoe u dit moet doen. U ontvangt bij een online aanvraag een mail waarin er staat beschreven wat u tijdens de aanvraag moet doen. U gebruikt de bij gezonden aanvraagcode om de aanvraag te starten. Een online aanvraag is voor u voorbereid door uw werkgever. Dit houdt in dat u slechts de gegevens moet controleren en daarna voor de aanvraag moet betalen. U betaalt hiervoor €33,85 en doet de betaling via iDEAL. Verder moet u ook in het bezit zijn van een DigiD account. Doet u de aanvraag schriftelijk, dan ontvangt u van uw werkgever het juiste formulier hiervoor. U stuurt deze dan zelf op en maakt €41,35 over voor deze schriftelijke aanvraag.

Wanneer kunt u de VOG verwachten?

Het afhandelen van uw aanvraag duurt een tijdje, ondanks de VOG aanvragen zelfs binnen een paar minuten is afgerond. De afhandeling duurt max 4 weken. De VOG haalt u niet zelf op, maar wordt altijd via de post naar u gestuurd. Dit is altijd zo en het maakt dus niet uit hoe u de aanvraag doet. Het is dan aan u om de VOG na ontvangst door te sturen naar uw werkgever. Het kan zo zijn dat u het geld voor de VOG aanvraag terugkrijgt van uw werkgever. Wordt dit gedaan, dan gaat het hierbij wel om een positieve VOG. Een negatieve VOG zou dan maken dat u niet in dienst kan treden bij de werkgever.