De meest voorkomende lichamelijke klachten en blessures

Of je nu een sporter bent of niet, iedereen heeft wel eens te maken met enige vorm van lichamelijke klachten of ongemakken. Dit kan komen door je werk, sport of juist doordat je niet beweegt. Het is belangrijk dat je jouw lichaam goed verzorgd en dat doe je natuurlijk door de juiste voeding maar ook door regelmatig te sporten. We vertellen je graag meer over de meest voorkomende klachten onder volwassen Nederlanders.

Pijnlijke rug

Nederland kent veel mensen die op een kantoor werken. Je kan dan denken aan computerwerk achter een bureau waar men vaak achter zit. Hierdoor komt het vaak dat hun rug een beetje vast komt te zitten doordat ze de hele dag zitten. Nu willen we niet zeggen dat je heel de dag moet lopen maar het is verstandig om regelmatig even te bewegen. Hierdoor voorkom je dat je vast gaat zitten en de pijn in je rug steeds meer toeneemt. Als je jouw werk wilt combineren met staand werk dan kunnen we een bureau aanraden waar je zowel achter kan zitten als staan.

Nek klachten

Een steeds groter wordende klacht is klachten aan de nek. Ook hier speelt het zittende beroep van de Nederlander weer een grote rol in mee. Daarnaast neemt het gebruik van onze smartphone explosief toe, want zeg nu eerlijk, kan jij zonder je telefoon? We hangen de hele dag achter een of meerdere beeldschermen en we krijgen daar behoorlijke nek en hoofd klachten door.

Voet klachten

Klachten aan de voet komen vaak voor bij mensen die veel bewegen, denk aan lopend werk, lopen of sporten. Een van de veel voorkomende blessures zijn dan door je enkel gaan, last van de knie of hielspoor. Dan is het aan te raden om naar een podotherapeut te gaan en je daar goed te laten behandelen.